Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Inici > Espai d'Educació
Agència Catalana del consum - www.gencat.cat

Espai d'Educació

Escola del Consum de Catalunya

L'Escola del Consum de Catalunya s un servei pblic gratut creat per l'Agncia Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya l'objectiu de la qual s afavorir la presncia de l'educaci del consum dins de l'mbit educatiu catal posant al servei de la ciutadania una diversitat d'activitats i oferint-li assessorament en matria d'educaci del consum.

Per qu educar en consum?
Des de l'Escola del Consum de Catalunya s'opta per una educaci del consum com a eina per a ajudar la ciutadania a construir la sevamanera de fer, sentir i pensar.
Entenem que l'educaci del consum ha de promoure la formaci:

  • responsable,per a prendre conscincia de les conseqncies dels actes de consum.
  • crtica, per a actuar des de l'anlisi i la reflexi.
  • activa, per a orientar la presa de decisions i l'acci.


Qu fem?
A l'Escola del Consum de Catalunya fem simultniament docncia, innovaci i recerca, de manera que es configura com el Centre Permanent d'Educaci en Consum, en el qual la recerca enriqueix l'acci educativa diria i afavoreix la innovaci constant.

Docncia
Es duu a terme diriament en l'mbit geogrfic catal, per mitj de tallers.
Els tallers estan dirigits aalumnat d'Educaci Primria, Educaci Secundria Obligatria, Batxillerat, Cicles Formatius i Educaci Especial.
Tamb es realitzen xerrades formatives sobre educaci en el consum amb associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA), activitats en contextos d'educaci no formal i formaci inicial de mestres en el context universitari.

Innovaci
Se centra en la recerca constant de noves vies per a introduir l'educaci del consum en el currculum escolar.
S'agafen com a referents terics el paradigma de la complexitat, els models socioconstructivistes de l'explicaci dels processos d'ensenyament-aprenentatge i la definici dels objectius en termes de competncies. Pel que fa a la metodologia es treballen de manera intensa el paper de les preguntes com a motor d'aprenentatge, la incorporaci de l'art dins de les activitats, les emocions i l's de diversitat de llenguatges i el significat i la funcionalitat dels tallers en la vida quotidiana de l'alumnat.
Tamb s'aprofundeix en aspectes de la gesti de l'equip i en la creaci de nous escenaris educatius.

Recerca
s la porta d'entrada a la comprensi del mn canviant i pretn dotar d'un bagatge teric que fonamenti la resta d'mbits.
Actualment les lnies de recerca aprofundeixen en el marc teric i conceptual del paradigma de la complexitat. Es concreten en ell dileg disciplinari com la manera d'abordar els fenmens des de diferents disciplines i en els models d'educaci del consum del professorat de secundria de Catalunya.
Parallelament, una altra lnia de recerca s la investigaci del coneixement dels hbits de consum dels joves de Catalunya. Els temes tratats en elsestudis realitzats sn, per exemple, la publicitat, els criteris de compra de roba, les marques, la gesti del pressupost, els drets de les persones consumidores, les noves tecnologiesi la gesti de l'oci.


© 2011 Agència Catalana del Consum