Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Inici > Espai d'Organismes de consum
Agència Catalana del consum - www.gencat.cat

Espai d'Organismes de consum

Organitzacions de persones consumidores

Sn les entitats de representaci, consulta i participaci per a la defensa dels drets i interessos legtims dels ciutadans en llurs relacions de consum.

En aquest apartat trobareu les que estan inscrites al registre d'organitzacions de consumidors i usuaris de Catalunya que depn de la Subdirecci General d'Atenci al Consumidor. (Decret de creaci del registre i Normativa sobre els requisits d'inscripci).

• Adreces

D'acord amb el Decret 23/1998 algunes de les organitzacions de persones consumidores d'aquest apartat reben la qualificaci d'organitzacions ms representatives.

• Associacions de consumidors
• Consell de les Persones Consumidores de Catalunya
• Associacions de consumidors ms representatives

Oficines pbliques d'informaci al consumidor

Oficines municipals d'informaci al consumidor

Les OMIC tenen com a finalitat proporcionar als ciutadans la informaci, l'educaci i el suport en matria de consum, i al mateix temps desenvolupen funcions de gesti i coordinaci en aquells temes que incideixen en el mn del consum en les quals l'Ajuntament tingui competncia. Molts ajuntaments, a travs de les OMIC, estan portant a terme mediacions per tal de resoldre els conflictes entre consumidors i els agents econmics.

• Adreces

Oficines Comarcals d'Informaci al Consumidor

Les OCIC adscrites als Consells Comarcals, poden exercir competncies de consum per delegaci o conveni.
Sn organismes d'mbit comarcal que informen les persones consumidores sobre els seus drets i deures i tramiten les seves queixes, reclamacions, denncies i sollicituds d'arbitratge. Aix mateix desenvolupen tasques de mediaci per resoldre els conflictes entre consumidors i agents econmics.
Tenen una paper important en aquelles localitats que no disposen d'OMIC en el seu ajuntament.

• Adreces

Juntes Arbitrals de Consum

Organismes que tramiten i resolen les reclamacions de consum presentades en la via d'arbitratge.

• Adreces

Signatura per a patrocinis

En cas que l'Agncia Catalana del Consum participi en alguna activitat de mecenatge o de patrocini, la signatura recomendada s aquesta:


© 2011 Agència Catalana del Consum