Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Inici > Qui som > L'Escola ACC
Agència Catalana del consum - www.gencat.cat

L'Escola del Consum de Catalunya

L'Escola del Consum de Catalunya s un servei pblic gratut creat per l'Agncia Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya l'objectiu de la qual s afavorir la presncia de l'educaci del consum dins de l'mbit educatiu catal posant al servei de la ciutadania una diversitat d'activitats i oferint-li assessorament en matria d'educaci del consum.

Per qu educar en consum?
Des de l'Escola del Consum de Catalunya s'opta per una educaci del consum com a eina per a ajudar la ciutadania a construir la sevamanera de fer, sentir i pensar.
Entenem que l'educaci del consum ha de promoure la formaci:

  • responsable,per a prendre conscincia de les conseqncies dels actes de consum.
  • crtica, per a actuar des de l'anlisi i la reflexi.
  • activa, per a orientar la presa de decisions i l'acci.


Qu fem?
A l'Escola del Consum de Catalunya fem simultaniament docncia, innovaci i recerca, de manera que es configura com el Centre d'Estudis d'Educaci del Consum, en el qual la recerca enriqueix l'acci educactiva diria i afavoreix la innovaci constant.

Docncia
Es duu a terme diriament en l'mbit geogrfic catal, per mitj de tallers.
Els tallers estan dirigits aalumnat d'Educaci Primria, Educaci Secundria Obligatria, Batxillerat, Cicles Formatius i Educaci Especial.
Tamb es realitzen xerrades formatives sobre educaci en el consum amb associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA), activitats en contextos d'educaci no formal i formaci inicial de mestres en el context universitari.

Innovaci
Se centra en la recerca constant de noves ves per a introduir l'educaci del consum en el currculum escolar.
S'agafen com a referents terics el paradigma de la complexitat, els models socioconstructivistes de l'explicaci dels processos d'ensenyament-aprenentatge i la definici dels objectius en termes de competncies. Pel que fa a la metodologia es treballen de manera intensa el paper de les preguntes com a motor d'aprenentatge, la incorporaci de l'art dins de les activitats, les emocions i l's de diversitat de llenguatges i el significat i la funcionalitat dels tallers en la vida quotidiana de l'alumnat.
Tamb s'aprofundeix en aspectes de la gesti de l'equip i en la creaci de nous escenaris educatius.

Recerca
s la porta d'entrada a la comprensi del mn canviant i pretn dotar d'un bagatge teric que fonamenti la resta d'mbits.
Actualmet les lnies de recerca aprofundeixen en el marc teric i conceptual del paradigma de la complexitat. Es concreten en ell dileg disciplinari com la manera d'abordar els fenmens des de diferents disciplines i en els models d'educaci del consum del professorat de secundria de Catalunya.
Parallelament, una altra lnia de recerca s la investigaci del coneixement dels hbits de consum dels joves de Catalunya. S'han realitzat estudis relatius a la publicitat, els criteris de compra de roba i a la gesti del pressupost.

Publicacions sorgidesa partir de l'activitat del Centre d'Estudis d'Educaci del Consum:

     

© 2007 Agència Catalana de Consum