Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Inici > Recomanacions > Comprar en rebaixes
Agència Catalana del consum - www.gencat.cat

Comprar en època de rebaixes

De cara a la campanya de rebaixes, tant d’estiu que comena l’1 de juliol a tot Catalunya i que finalitza el 31 d’agost(ambds inclosos), com d’hivern que comena el 7 de gener i finalitza el 6 de mar (ambds inclosos), l’Agncia Catalana del Consum recorda que fer rebaixes s una decisi de cada comerciant, el qual tamb en decideix la durada que pot oscillar entre una setmana com a mnim i dos mesos com a mxim.
L’ Agncia Catalana del Consum recomana a les persones consumidores i usuries seguir els consells segents:

  • Feu una llista dels productes que us interessen, d’acord amb el vostre pressupost.
  • Compareu els preus. El preu rebaixat ha de constar sempre al costat del preu no rebaixat, tant a l’aparador com a l’interior de l’establiment. Es pot substituir aquesta informaci pel percentatge de reducci de preus en cada b o servei.
  • Examineu el producte, que ha de tenir la mateixa qualitat i garantia que t a preu no rebaixat i que no ha de tenir defectes.
  • Diferencieu entre les vendes de rebaixes i altres tipus de vendes a preus inferiors als habituals com ara les vendes en liquidaci, les vendes de saldos i les ofertes. Els productes rebaixats han d’estar diferenciats de la resta.
  • Comproveu si l’establiment admet les targetes de crdit com a forma de pagament habitual. Si s aix, tamb ha d’admetre aquest sistema en perode de rebaixes.
  • Llegiu detingudament les etiquetes, les instruccions d’s i les caracterstiques del producte.
  • Demaneu i conserveu el tiquet de compra o la factura, ja que n’s la garantia. Tamb cal que conserveu els catlegs comercials i la publicitat del producte juntament amb les seves caracterstiques. Si detecteu defectes en el producte, cal que us dirigiu a l’establiment on l’heu adquirit i els adjunteu el tiquet o la factura de compra.
  • Pregunteu al comerciant per la possibilitat de canviar el producte i les condicions en qu es pot fer aquest canvi. L’establiment no t l’obligaci de canviar un producte que est en perfecte estat, a menys que ho anunci.
  • Tots els comeros han de disposar de fulls oficials de reclamaci/denncia.

Ms informaci:

Tornar a inici de pàgina


© 2011 Agència Catalana del Consum