Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Inici > Agència Catalana del Consum > Què fem > Informació al consumidor
Agència Catalana del consum - www.gencat.cat

Informació al consumidor

D’acord amb el que estableix l’Estatut d’Autonomia de Catalunya correspon a la Generalitat de Catalunya la competncia exclusiva en matria de consum que inclou, entre d’altres, la regulaci de la informaci en matria de consumidors i usuaris.
L’Agncia Catalana del Consum (ACC) respon a l’objectiu principal de garantir els drets de les persones com a consumidores de bns i productes i usuries de serveis.Les persones consumidorestenen dret a ser informades i a rebre en tot moment l’assessorament adient per a l'adequat exercici dels seus drets.

Qu fem
a) Informem, orientem i assessorem les persones consumidores i usuries a travs de diverses vies (telefnica, telemtica, presencial...) sobre els seus drets i la manera ms efica per exercir-los (vegeu).
b) Informem els establiments comercials sobre els requisits de la seva activitat relacionats amb els drets i deures de les persones consumidores i usuries (vegeu).
c) Analitzem i tramitem als organismes competents les queixes, reclamacions i denncies que presenten les persones consumidores.
d) Coordinem i donem suport a les organitzacions de consumidors i a les oficines pbliques d’informaci al consumidor de Catalunya, tant pel que fa a la normativa existent en dret del consum, com a problemes generals o puntuals que se'ls puguin presentar en la seva atenci al consumidor.

Com ho fem
L’Agncia Catalana del Consum informa les persones consumidoresa travsdediferents vies:

Atenci telefnica:
Telfon d’Atenci Ciutadana (012)

Logotip 012 Imatge de navegació

(per trucar des de fora de Catalunya: 902 400 012)
(per trucar des de l'estranger: 00 34 902 400 012)

Aquest telfon ofereix un servei de consulta les persones consumidores, a qui informa dels seus drets i deures, com tamb dels llocs on es poden adrear per fer efectives les seves reclamacions, queixes i denncies.
El telfon disposa de persones especialitzades en temes de consum.

  • Atenci telemtica: Les persones consumidores poden fer consultes sobre temes de consum, omplintel formulari de consulta.
  • Atenci presencial: En cas que es vulgui rebre informaci i ser atesos en una visita presencial, la persona consumidora s’ha d’adrear:

1r.a l’Oficina Municipal d’Informaci al Consumidor (OMIC) del seu domicili.
2n. a l’Oficina Comarcal d’Informaci al Consumidor (OCIC) de la seva comarca si no hi ha OMIC.
3r. a les oficines de l’Agncia Catalana del Consum si no disposa d'OMIC o OCIC al seu territori (prviament haur de demanar dia i hora a travs del telfon012).


© 2011 Agència Catalana del Consum